Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Inge Flaton | Hypnotherapeut en regressietherapeut

Hypnotherapeut-en-regressietherapeut-Wijchen
Kraaijenberg 7333
6601SG Wijchen
inge-flaton@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Wijchen

*** corona-update ***

 

Met inachtneming van door de RIVM vastgestelde voorwaarden en maatregelen is het mogelijk om cliënten in de praktijk te blijven ontvangen. 

 

De maatregelen zijn: 

 1. Een consult kan niet doorgaan als één van ons verkoudheidsklachten, met of zonder koorts en hoe mild ook, heeft;
 2. We houden telkens voldoende afstand, d.w.z. tenminste 1,5 m. Dat betekent ook dat we niet samen in de hal staan, niet samen de trap oplopen, en voldoende afstand bewaren in de praktijk;
 3. Je wast je handen bij binnenkomst, en desgewenst kan ik je een paar medische handschoenen geven;
 4. Van mij mag je verwachten dat ik extra hygiënische maatregelen neem, zoals vaak schoonmaken, met name de oppervlakten die kunnen worden aangeraakt;
 5.  Voor EMDR maak ik gebruik van een koptelefoon, die na elk gebruik grondig wordt gereinigd;
 6. Ik lucht de praktijkruimte regelmatig en er is voldoende tijd tussen consulten, zodat er geen risico is dat je een andere cliënt tegen het lijf loopt. 

Als we dit samen in acht nemen, kunnen wat mij betreft de consulten doorgaan. Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om gebruik te maken van (beeld)bellen, mail of WhatsApp.  

 

Ik informeer je graag over de mogelijkheden.

 
Zie je het even niet meer zitten

en kom je er alleen niet meer uit? Dan is het fijn om te weten dat er hulp is voor jou. Zie je door de (hulpverleners)bomen het bos niet meer? Ik stem mij af op jouw hulpvraag, waardoor jij de therapie krijgt die bij jou past.

 

Omdat iedereen uniek is, verdien jij ook een behandeling die op jou is gericht; die als het ware op maat wordt gemaakt. Jij krijgt een behandeling waarbij jij je thuis voelt en die niet langer is dan nodig.

Werkwijze

 

Ik streef er naar om jou de aandacht te geven die jij nodig hebt. Ik neem de tijd om de sessies met jou goed af te ronden. Om die reden behandel ik maar een beperkt aantal cliënten per dag, en zit de volgende cliënt niet al te wachten als jij de deur uitloopt. 

  

Wat is hypnose?

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn, waarin je ontspannen bent en geconcentreerd op een bepaald onderwerp.

  

Het geconcentreerd lezen van een boek, waardoor je de wereld om je heen vergeet, is al een vorm van hypnose. Je rijdt misschien wel eens in de auto op de automatische piloot naar huis en kunt je, eenmaal thuis, niet veel meer herinneren van de rit zelf. Ook dat is een soort hypnose.

 

Hypnose kent verschillende gradaties: van een lichte trance (het lezen van een boek) tot complete anesthesie (gevoelloosheid). In lichte hypnose kunnen al veranderingen tot stand worden gebracht. Het meest effectief is echter een middelmatige tot diepe hypnose.

Hypnose is geen slaap, je bent gewoon bij bewustzijn en hoort alles. In vormen van showhypnose is het mogelijk mensen juist wel (tijdelijk) doof te maken. Ik maak geen gebruik van die technieken. Hypnose is voor mij een therapeutisch instrument.

 

Er is bewijs genoeg 

Het is bewezen dat de oorzaken van sommige klachten en problemen niet te vinden zijn in het bewustzijn, maar juist in het onderbewustzijn.

Als je bijvoorbeeld bang bent voor spinnen, dan heb je mogelijk ooit een negatieve emotie (emoties zitten in het onderbewustzijn) gekoppeld aan een ervaring met spinnen. Iedereen kan je vertellen dat spinnen niet eng of gevaarlijk zijn, maar je onderbewustzijn heeft deze nare ervaring geankerd en jij reageert daarop met angst.

Door de begeleiding en de bereidheid van de cliënt om in hypnose te gaan, kan een staat van trance gerealiseerd worden waarin veranderingen in het onderbewustzijn kunnen worden gemaakt.

Je onderbewuste harde schijf

Het onderbewustzijn is veel groter dan het bewustzijn. Net als bij een ijsberg ligt het grootste deel onder water. Of zie het als de harde schijf van een computer: alle eerste overtuigingen (ervaringen) worden daar opgeslagen.

Komt er een nieuwe overtuiging, dan wordt de eerste overtuiging van de harde schijf gewist. Echter, de harde schijf heeft een firewall die niet alle nieuwe informatie zomaar doorlaat.

Een hypnotiseur weet deze firewall te omzeilen waardoor je onderbewustzijn boodschappen (suggesties) aanneemt en oude overtuigingen kunnen worden vervangen door nieuwe.

Resultaat: je bent niet meer bang voor spinnen omdat de negatieve emoties die gekoppeld zijn aan de eerdere ervaring met spinnen niet meer op de harde schijf staan.

 

Altijd zelf de regie  

De firewall wordt overigens nooit helemaal uitgeschakeld, waardoor je altijd zelf de controle hebt over het proces. Is de suggestie van de hypnotiseur te extreem voor jouw firewall, dan stopt het proces. Daarmee is er geen enkel risico dat de hypnotiseur je dingen laat doen die jij niet wilt. Dit is een absolute fabel. 

 

Met behulp van hypnose zijn veel problemen op te lossen. Laat me weten wat jouw probleem is en je krijgt van mij een eerlijk antwoord of ik denk dat ik je daarbij met hypnose kan helpen. Naast hypnose beschik ik over meer technieken om je te helpen met jouw problematiek, met name in situaties waarin hypnose minder geschikt is. Daarover lees je een stukje verder meer.

 

Hypnosebehandelingen zijn onder andere zeer effectief bij de volgende klachten / wensen:

 • Fobieën en angsten
 • Gering zelfvertrouwen / zelfbeeld
 • Spanningsklachten
 • Concentratieproblemen
 • Onverklaarbare pijnklachten
 • Enzovoort

 
Regressietherapie 

Regressie betekent dat je door middel van hypnotherapie terug in de tijd gaat (in je huidige leven) om de oorzaak van je problemen op te lossen.

Je krijgt in je leven te maken met allerlei gebeurtenissen en mensen. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde overtuigingen hebt over alles wat er om je heen gebeurt, maar ook over jezelf. Die overtuigingen kunnen belemmeringen worden, blokkades.

Met regressietherapie richten we ons op de blokkades; we kunnen uitzoeken waar ze vandaan komen en deze blokkades ontkrachten, waardoor je jezelf juist weer kracht geeft.

 

Hypno- en regressietherapie zijn heel breed in te zetten, omdat je werkt met je eigen overtuigingen en genezend vermogen. Dat maakt de mogelijkheden enorm. Denk bijvoorbeeld aan:

 

 • Psychologische problemen, zoals een laag zelfbeeld of de gevolgen van een traumatische ervaring.
 • Gevoelens die je niet kunt plaatsen.
 • Angsten, zoals angst om te bevallen of angst voor de tandarts.
 • Fobieën.
 • ‘Onverklaarbare’ fysieke klachten.
 • Ziektes.
 • Problemen met / moeizame (familie)relaties.
 • Op zoek zijn naar het doel in je leven.
 • Onafgedane zaken met overledenen.

 

Zit je met iets dat hier niet bij staat en vraag je je af of ik je kan helpen? Neem dan gerust contact met me op.

 

EMDR ®

EMDR is één van mijn specialismen. Daarover kun je meer vinden op https://www.emdrtherapie.net/inge-flaton
 

Vat van Zelfwaardering ®

Dit is een laagdrempelige behandelmethode die kan worden ingezet wanneer mensen hun vitaliteit willen verbeteren. Daarover kun je meer vinden op https://www.therapiepsycholoog.com/inge-flaton

EMDR en Vat van Zelfwaardering zijn slechts enkele voorbeelden van de methoden die ik toepas. Samen met jou zoek ik naar de meest effectieve behandelmethode.

 
Psychodynamica

Psychodynamische therapie betekent dat ik verschillende behandelvormen naast elkaar gebruik. Op deze manier werken zorgt ervoor dat je snel tot de kern van het probleem komt. Zo pas ik naast EMDR bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, regressietherapie, en familieopstellingen toe. 

 

In combinatie met mijn specialiteit EMDR zijn de trajecten doorgaans zeer effectief en doeltreffend. De problemen worden niet alleen opgeruimd en verwerkt, je gaat ook bewust ervaren dat je zelf de regie over je leven terug krijgt, waardoor de kwaliteit van jouw leven verbetert.

 

Ik vergelijk therapie met tuinieren: je kan schoffelen om je tuin er mooi uit te laten zien en dat blijft dan ook een tijdje zo. Totdat het onkruid weer de kop op steekt. Dan ga je weer aan de slag met je schoffel en zo hou je jezelf lekker bezig. Daar is overigens niks mis mee, het is ook een vorm van (bezigheids-)therapie.

 

Mocht het zo zijn dat je voor eens en altijd van dat onkruid af wil, dan is een andere aanpak nodig. Dan is het handig als je het onkruid met wortel en al uit de grond trekt. Daarna zorg je ervoor dat het ook niet meer terug kan komen, zodat je de tuin krijgt die je wenst.

 

Ik help je graag als je last hebt van:

 

·       Stress en burn-outklachten

·       Post Traumatische Stress Stoornis

·       Depressie

·       Rouw- en verliesverwerking

·       Traumaverwerking

·       Angstklachten en fobieën

·       Laag zelfbeeld / zelfvertrouwen

·       Problemen in de relatie

·       Onverklaarbare pijn

  

Mocht je hulp zoeken voor iets anders, neem dan gerust contact met mij op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jou verder te helpen van klacht naar kracht!


Ik heb tevens een profiel op https://www.angstfobietherapie.com/inge-flaton

 

Kwaliteit

Ik ben Registertherapeut BZC ® en sta ingeschreven in het RBCZ-register. Ik ben EMDR Master Practitioner en lid van Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland. Daarnaast ben ik gediplomeerd Psychodynamisch Therapeut. Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG. Hierdoor wordt de kwaliteit van mijn zorg gewaarborgd.

 

Over Inge Flaton (1965) 

Ik ben getrouwd en heb een dochter (1999) en een zoon (2001). Van 1989 tot 1999 

heb ik als stewardess voor de KLM gevlogen. Na een periode van 3 jaar in Amerika vanwege het werk van mijn man, heb ik als zelfstandig kraamverzorgende gewerkt. Dit werk heeft mijn interesse in de psyche van de mens vergroot, wat uiteindelijk heeft geleid tot de opleiding voor Psychodynamisch Therapeut (www.psychodynamica.nl).

Online therapie

We kunnen contact houden door middel van:

 

 • Bellen
 • Whatsapp
 • Mail
 • Beeldbellen via Whatsapp of Skype

 

Heb je zelf een ander idee, neem dan even contact op, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.Mededeling inzake corona-pandemie

*** corona-update ***

 

Met inachtneming van door de RIVM vastgestelde voorwaarden en maatregelen is het mogelijk om cliënten in de praktijk te blijven ontvangen. 

 

De maatregelen zijn: 

 1. Een consult kan niet doorgaan als één van ons verkoudheidsklachten, met of zonder koorts en hoe mild ook, heeft;
 2. We houden telkens voldoende afstand, d.w.z. tenminste 1,5 m. Dat betekent ook dat we niet samen in de hal staan, niet samen de trap oplopen, en voldoende afstand bewaren in de praktijk;
 3. Je wast je handen bij binnenkomst, en desgewenst kan ik je een paar medische handschoenen geven;
 4. Van mij mag je verwachten dat ik extra hygiënische maatregelen neem, zoals vaak schoonmaken, met name de oppervlakten die kunnen worden aangeraakt;
 5.  Voor EMDR maak ik gebruik van een koptelefoon, die na elk gebruik grondig wordt gereinigd;
 6. Ik lucht de praktijkruimte regelmatig en er is voldoende tijd tussen consulten, zodat er geen risico is dat je een andere cliënt tegen het lijf loopt. 

Als we dit samen in acht nemen, kunnen wat mij betreft de consulten doorgaan. Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om gebruik te maken van (beeld)bellen, mail of WhatsApp.  

 

Ik informeer je graag over de mogelijkheden.

Opleidingen & registraties

 •  Opleiding tot Psychodynamisch Therapeut, Academie voor Psychodynamica Scherpenzeel

Psychodynamica is een verzamelnaam voor verschillende behandelvormen (www.psychodynamica.nl). De opleiding tot Psychodynamisch Therapeut HBO is een praktijkgerichte vierjarige beroepsopleiding, door de FONG gewaardeerd op HBO niveau. De opleiding richt zich vooral op het opdoen van praktische ervaring met de gedoceerde therapievormen. Daardoor wordt al tijdens de studie intensief ervaring opgedaan met de behandeling van cliënten.

 

 • Cursus rouwverwerking, Verlies & Verlangen, Lent
 • Cursus geweldloze communicatie, Existentia, Texel
 • Cursus Medische Basiskennis, Academie voor Psychodynamica, Scherpenzeel
 • Cursus ‘Stromend door de overgang’, IntoFlow, Boxmeer
 • Verdieping ‘Stromend door de overgang’, IntoFlow, Boxmeer
 • Opleiding Psychosociale Basiskennis (PLATO), Academie voor Psychodynamica, Scherpenzeel
 • Nascholing burn-out,  Academie voor Psychodynamica, Scherpenzeel
 • Opleiding Hypnotherapie en regressie (hbo-niveau), CIVAS
 • Nascholing stress en burn-out, NOGG
 • Nascholing Eenzijdig Relatie Verbeteren, BiVT
 • Nascholing Overdracht en Tegenoverdracht, BiVT
 • Coachopleiding Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit
 • Opleiding tot EMDR therapeut, BiVT

 

Specialisaties

Een aantal behandelmethoden waarin ik me heb bekwaamd zijn:

 

 • EMDR
 • Hypno- en regressietherapie
 • Systemisch werk (familieopstellingen)
 • Rouw- en verliesverwerking

 

In mijn praktijk heb ik regelmatig te maken met traumaverwerking, stress en burn-out gerelateerde klachten rouw- en verliesverwerking en problemen in de familiesfeer.

 

Tarieven

Tarief

Een consult kost 80 Euro per uur. Consulten voor hypno- en regressietherapie kunnen langer duren dan een uur, en worden ook als zodanig in rekening gebracht.

  

Vergoeding

Regelmatig krijg ik vragen over vergoedingen van consulten door de verzekeringen. Het is voor mij ondoenlijk om voor elke verzekeraar en voor al hun pakketten inzicht te krijgen in de mogelijke vergoedingen. Bovendien verandert het elk jaar.

 

Vergoedingen (ook voor EMDR) vallen onder de noemer alternatieve of complementaire geneeskunde, natuur-geneeskunde of psychosociale behandeling, en vinden alleen plaats vanuit de aanvullende verzekering.  

Met behulp van de volgende gegevens kun je aan je verzekeraar vragen of (en tot welk bedrag) consulten worden vergoed. Het is je eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken of de consulten voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen.

Naam therapeut:           Inge Flaton

Naam praktijk:                Inge Flaton Therapie & Coaching

Adres praktijk:                De Ververt 1265, 6605 AE Wijchen

Beroepsvereniging:        VBAG

VBAG-licentienummer:  2141002

Zorgverlenersnummer:  90-058285

AGB-code praktijk:        90-049898

RBCZ-code:                    910680R

CBP-code:                      m1569081

We gebruiken standaard de omschrijving ‘psychosociale therapie (prestatiecode 24504)’ voor een consult. Deze prestatiecode wordt landelijk gebruikt en wordt door de meeste verzekeraars geaccepteerd. Soms is het nodig een andere omschrijving te gebruiken. Mocht je tegen problemen aanlopen, laat het dan even aan ons weten.

Meer informatie kun je vinden op de website van Independer en via deze link naar de Zorgwijzer.
  
Ik ben lid van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeskunde (VBAG), en zij stellen hoge kwaliteitseisen. Door continue bij- en nascholing wordt de kwaliteit van de door de leden geleverde zorg gegarandeerd. Verzekeraars bepalen elk voor zich of consulten door leden van de VBAG voor vergoeding in aanmerking komen, en voor welk type behandelingen dit het geval is.

We werken graag met je samen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, maar het is aan jou om het contact met je verzekeraar te leggen.
  
Tenslotte en wellicht ten overvloede: een intakegesprek geldt als een regulier consult en zal als zodanig in rekening worden gebracht.

 

Afspraken vinden in principe plaats tussen 10:00 en 17:00 in mijn praktijk in Wijchen. In overleg kan hier van worden afgeweken.

Openingstijden

Maandag 10:00-17:00
Dinsdag 13:00-17:00
Woensdag 10:00-17:00
Donderdag 10:00-17:00
Vrijdag 10:00-17:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |