Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Zoek een hypnotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Klacht

Hypnotherapeuten.org

Hypnotherapeuten.org is een netwerk van hypnotherapeuten.

We bieden laagdrempelige therapie. Je kunt snel terecht voor een eerste afspraak, vaak ook 's avonds. Wat je klacht ook is, grote kans dat één van ons bij jou in de buurt zit om jou verder te helpen. 

 

Hypnotherapie kan ingezet worden als volledige behandelmethode en therapie, maar ook als onderdeel van een breder behandelplan. Dat is afhankelijk van wat past bij jou en wat nodig is.

 

 

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie. Het is een therapie, waarbij trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. In hypnotherapie kunnen onbewuste processen bewust gemaakt. Een hypnotherapeut kan zich richten tot je onderbewuste en in hypnose komen vaak beelden naar boven die helpend kunnen zijn.

 

Hypnotherapie wordt gebruikt in de behandeling van psychosomatische klachten, angst- en trauma-gerelateerde problematiek. Maar ook voor prestatieverbetering en persoonlijke groei.

 

De behandeling van Prikkelbare Darm Syndroom (of spastische dikke darm / PDS / IBS) is een van de best gedocumenteerde en wetenschappelijk bewezen effectieve toepassingen van hypnose.

 

Daarnaast is hypnotherapie inzetbaar voor stress, slaapproblemen en vele andere klachten.

 

 

Hoe werkt hypnotherapie?

De gewone waaktoestand (als je "gewoon" wakker bent) wordt in hoge mate bepaald door conditionering: Je gedachten volgen meestal vaste routes. Deze denkpatronen kunnen soms te beperkt zijn om oplossingen voor problemen te ontdekken en te ervaren.

 

Met hypnotherapie word je door een therapeut, als jij je daarvoor openstelt, in lichte trance gebracht. In een trancetoestand is het gebruikelijke patroon van mentale associatie tijdelijk onderbroken of opgeschort. Hierdoor ontstaat er openheid, ruimte in je geest.

 

Trance is een andere bewustzijnstoestand. Als je mediteert, dagdroomt of bijna in slaap valt, dan kun je ook in een bepaalde trance geraken. Bij hypnotherapie kom je ook in een trance terecht die gebruikt kan worden bij het oplossen van je probleem.

Zo'n andere bewustzijnstoestand biedt namelijk meer openheid waardoor jij als cliënt optimaal jouw eigen zelfhelend vermogen kan inschakelen. 

 

Deze openheid maakt het mogelijk om nieuwe wegen te vinden, nieuwe dingen te ontdekken, andere bronnen aan te boren, iets nieuws te ervaren. Hierdoor kun je als cliënt op een andere manier, vaak gemakkelijker en sneller begeleid worden in het vinden van oorzaken en oplossingen voor je probleem.

 

 

Welke stappen kun jij nu zetten?

Wil je ook aan de slag met hypnotherapie?

Je kunt dan de volgende stappen zetten:

 

  • Stap 1: Bekijk deze website 
  • Stap 2: Zoek een therapeut uit die je aanspreekt.
  • Stap 3: Wil je meer weten of een afspraak maken? Stuur dan een bericht naar de therapeut.
  • Stap 4: De therapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op en plant - indien gewenst - een afspraak met je in.

 

 

 

Zoek direct op provincie

Je kunt een overzicht van therapeuten per provincie bekijken.
Top 25 meest gezocht

Noord-BrabantNoord-Holland

 

 

OverijsselUtrecht 

 

 

Zuid-Holland

 

 

Gelderland

 

 

Groningen

 

 

 

Hypnotherapeuten.org

Netwerk van therapeuten voor hypnotherapie

© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login