Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Marianna | Psychotherapie, EMDR, PDS, Hypnotherapie

Psychotherapie,-EMDR,-PDS,-Hypnotherapie-Amsterdam
Therapie Amsterdam
Weteringschans 72- 3 hoog
1017 XR Amsterdam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Amsterdam Centrum

In mijn praktijk begeleid ik mensen op een persoonlijke en professionele manier bij het oplossen van psychische en emotionele problemen, zoals spanningen, angsten, onzekerheid, slaapproblemen, onverwerkte ervaringen, psychosomatische klachten, een gebrek aan concentratie, doorzettingsvermogen, creativiteit en lust for life

 

Naast mijn praktijk ben ik kerndocent hypnotherapie en docent psychotherapie en EMDR aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

 

 

De regie over je eigen leven terug

In mijn optiek is elk mens uniek, en heeft iedereen bijzondere kwaliteiten en mogelijkheden. Oplossingen moeten daarom individueel en op maat gesneden zijn. De therapeutische middelen die ik inzet gaan uit van deze opvatting. Ik help je opnieuw in contact te komen met je kracht, zodat je jezelf kunt genezen en (weer) verder kunt groeien.

 

Mijn behandelingen zijn geschikt voor iedereen die het heft weer in eigen hand wil nemen, die zelf weer aan het stuur wil zitten, voor iedereen die de regie over zijn of haar eigen leven terug wil.

 

Werkwijze

 

Als we een afspraak hebben gemaakt, onderzoek ik samen met jou waar het aan schort. Jij wordt door mij gezien, gehoord en serieus genomen; je hebt mijn oprechte belangstelling. We bekijken wat er aan de hand is, hoe jou dat raakt en hoe jij daarmee omgaat. Samen maken we een plan op maat, we lopen samen het pad naar de oplossing - en jij staat centraal.

 

De ervaring leert dat deze manier van werken behalve prettig, ook zeer effectief is; binnen afzienbare tijd kunnen mooie resultaten bereikt worden.

 

 

Wat is Hypnotherapie?

 

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van trance. Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt.

 

Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: van het afleren van nagelbijten tot zingevingsvraagstukken, van pijnbestrijding en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk of sport of op het podium.

 

Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste.

 

Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste. Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan.

 

Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zul je iets moeten veranderen op onbewust niveau.  

 

 

Soorten klachten en vragen

 Mijn behandelingen kunnen onder andere uitkomst bieden bij:

 

 • Spannings- en stressklachten

onrust, piekeren, slaapproblemen, vermoeidheid, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen

 • Angstklachten

fobieën, paniekaanvallen, faalangst

 • Zelfbeeld, Eigen waarde

gevoelens van onzekerheid, negatief zelfbeeld, minderwaardigheid, levensfase-problematiek

 • Trauma verwerking

blijvende negatieve gevoelens, flashbacks, nachtmerries ten gevolge van een ingrijpende of traumatische gebeurtenis, pest- of verlieservaring

 • Diverse psychische klachten

wisselende stemmingen, burnout problematiek, perfectionisme, eetproblemen, uitstelgedrag, afleren van ongewenst gedrag (bijvoorbeeld nagelbijten, roken), rouw- en verliesverwerking

 • Psychosomatische klachten

Tinnitus, lichamelijke klachten zonder medische oorzaak, hyperventilatie, hartkloppingen, pijnklachten als gevolg van spanning, hoofdpijn en migraine, maag- en darmklachten, PDS

 • Persoonlijke ontwikkeling

je kwaliteiten en talenten tot uiting laten komen, zelfvertrouwen vergroten, verbeteren van concentratie, prestatieverbetering in studie of werk, plezier en enthousiasme hervinden

Online therapie

Voor mensen die ziek zijn of liever thuis blijven, kunnen alle gesprekken doorgaan via videogesprekken. Met goede verbinding en een koptelefoon is zelfs hypnotherapie of EMDR absoluut geen probleem. Voor het contact is het wel fijn om elkaar te kunnen zien. Ik ben zelf zeker van het echte contact maar omdat nu geadviseerd is om zo min mogelijk contact te hebben met anderen en alleen naar buiten te gaan als het echt moet, gaat mijn voorkeur uit videogesprekken. Zo lopen we geen risico om elkaar te besmetten.


Mededeling inzake corona-pandemie

De snelheid waarmee de gebeurtenissen rondom het Coronavirus zich hebben voltrokken en de impact die het heeft op ons leven en ons werk, heeft ons allen verrast. Voor een crisis van deze omvang ligt in Nederland geen draaiboek klaar. Voor ons therapeuten ook niet. Ik doe mijn best om zo veilig mogelijk mijn hulpverlening voort te zetten en bij de individuele behoeftes aan te sluiten.

Mijn praktijk is open. Ik volg de richtlijnen van de RIVM. Iedereen die helemaal gezond is en geen enkele verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging, koorts) heeft mag naar de praktijk komen. We schudden geen handen en houden 1,5 meter afstand. Alles is schoon en wordt zo goed mogelijk ontsmet na elke client. Ik wil iedereen vragen om niet eerder dan de geplande tijd te komen zodat we ook niets verspreiden in de wachtkamer.

Opleidingen & registraties

 • Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (4-jarig)
 • Algemene Psychotherapie Wetenschappen en Psychosociale Medische Basiskennis (3-jarig traject)
 • Opleiding Hypnotherapie (4-jarig)
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) (2-jarig)
 • Supervisor

 

 • EMDR-therapie
 • EFT-Relatietherapie
 • Systemisch Coachen
 • Tafelopstellingen
 • Familieopstellingen

 

Na afronding van mijn opleiding en de nodige praktijkervaring, heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) verkregen.

Specialisaties

  

Wat zijn jouw specialisaties?

Dat zijn er steeds meer. Ik begon aan dit vak om podiumkunstenaars te kunnen begeleiden, maar omdat ik dit vak zo fascinerend vind en met veel passie uitoefen, blijf ik me verdiepen en ontwikkelen.

 

Op dit moment komen velerlei mensen in mijn praktijk, met uiteenlopende problematiek. Ik maak gebruik van Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, Personal Coaching, EMDR, PDS-therapie, Systemische begeleiding, EFT-based relatietherapie.

 

 

1. Podiumkunstenaars

Vanwege mijn achtergrond bied ik een speciaal traject voor musici, acteurs, dansers en andere podiumkunstenaars. Er is niet veel wat ik níet heb meegemaakt op het podium, of achter de schermen. Mensen wiens vak het is om op het podium te staan hebben constant te maken met stress. Ik gun alle kunstenaars om ondanks deze heftige omstandigheden optimaal te kunnen functioneren en te genieten van een evenwichtig en gelukkig leven.

 

Denk daarbij aan begeleiding voor audities, podiumangst, examenvrees, faalangst, prestatieverbetering, het vergroten van creativiteit; concentratie- en geheugenproblemen, onzekerheid, gebrek aan zelfwaardering en zelfvertrouwen, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare reden, blessures, burn-out, moeite om je plek te vinden binnen de groep waarin je werkt en levensfaseproblematiek zoals pensionering en daarmee gepaard gaande identiteitsproblemen.

 

 

2. Hypnotherapie

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van trance. Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt.

 

Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: van het afleren van nagelbijten tot zingevingsvraagstukken, van pijnbestrijding, tinnitus en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk, of sport, of op het podium.

 

Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste.

 

Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste.

 

Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zul je iets moeten veranderen op onbewust niveau - en ik help je daarbij.

 

 

3. Integratieve Psychotherapie

Een centrale stelling in integratieve psychotherapie is dat geen enkele therapievorm de beste is of passend in alle situaties. De grondslag van integratieve psychotherapie is dat ieder mens alles in zich heeft voor persoonlijke ontwikkeling en geluk en dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Mijn sessies zijn erop gericht jouw vermogen tot ontwikkelen en veranderen te motiveren, te mobiliseren en te optimaliseren.

 

Tijdens mijn integratieve psychotherapeutische sessies werk ik met je op verschillende niveaus: emotioneel, cognitief, gedragsmatig, fysiologisch, energetisch en sociaal.

Het doel is om al die menselijke dimensies weer te verenigen.

 

 

4. Personal Coaching

In het traject van Personal Coaching zet je, met jouw Coach naast je, stappen om blokkades en problemen tussen jou en jouw doelen op te heffen. Je leert om stapsgewijs de richting op te gaan die ècht bij je past en jezelf daarin te ontwikkelen.

 

Vaak zul je verrast zijn te merken tot hoeveel je in staat bent. Door meer je eigen koers te varen, dingen te bereiken en je persoonlijk te ontwikkelen, bereik je in het algemeen meer resultaat, ervaar je meer enthousiasme, plezier en voldoening.

 

 

5. EMDR-therapie

EMDR gebruik ik voor aanhoudende, steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

 

Traumatische ervaringen, schokkende gebeurtenissen, belastende jeugdervaringen, verlieservaringen, gevoelens als gevolg van medische ingrepen enzovoort kunnen een veelheid aan klachten tot gevolg hebben: somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, angst, verdriet, boosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen. Met EMDR kunnen we die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 

EMDR kan ook succesvol worden ingezet bij angsten en fobieën. Dit zijn diep ingesleten automatische patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen.

 

Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken.

 

Een groot voordeel van EMDR, die ik vaak combineer met hypnotherapie, is dat je op deze wijze in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen, er komt meer ruimte voor nieuw gedrag, waarna je geleidelijk aan datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.

 

 

6. Systemische begeleiding

Met een systemische opstelling breng je je omgeving, de mensen in je omgeving en de emoties en drijfveren van die mensen in kaart. Dat beeld levert inzicht op over jouw rol en jouw verhouding tot anderen in je omgeving. Ik begeleid je bij het drie-dimensioneel opstellen van jouw onbewuste beeld.

 

Een opstelling helpt je om letterlijk van een afstand te kijken naar jouw situatie of probleem. Alleen al het zien ‘wat er is’ geeft vaak rust en ruimte. Door bewegingen te volgen, een nieuwe ordening aan te brengen en de effecten daarvan te doorvoelen, vind je jouw oplossing en zie je nieuwe groeimogelijkheden.

 

 

7. PDS-behandeling

Zo’n 500.000 mensen in Nederland hebben last van het Prikkelbare Darm Syndroom. Deze klachten hebben vaak veel invloed op verschillende gebieden in je dagelijks leven: gezin, werk en vrije tijd. Met het behandelprogramma ‘Darmmanagement’ leer je je klachten aan te pakken en weer een normaal leven te leiden.

 

Het programma heeft tot doel de natuurlijke darmfunctie te herstellen. Ook pijnreductie, stresshantering en het opbouwen van zelfvertrouwen zijn belangrijke aandachtspunten. Om dat te bereiken wordt er gebruik gemaakt van een aantal technieken: het therapeutisch gesprek, lichaamsoefeningen en doelgerichte trance, zoals in (zelf-) hypnose.

 

 

8. EFT-based Relatietherapie

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een warme en toegankelijke vorm van therapie. Het richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie.

 

Wij kijken naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties en naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid. Je bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken. EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie. De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Ik werk met een kortdurende vorm van psychotherapie. De duur van de behandeling hangt wel af van de klacht, van de complexiteit van de problematiek en het tempo van de cliënt. Gemiddeld komen mensen bij mij tussen de vijf en twintig keer.

 

Het PDS programma (Darmmanagement) bestaat uit een intakegesprek en zes tot dertien vervolgconsulten over een periode van minimaal 3 maanden.

 

EFT Relatietherapie is ontworpen om te worden toegepast in 8 tot 20 partnerrelatie-therapie-sessies.

 

De meest behandelde klachten met hypnotherapie in mijn praktijk:

 • Stress, spanning, angsten, trauma's
 • Podiumangst / Presentatie-angst
 • Prikkelbare Darmsyndroom
 • Psychosomatische klachten
 • Tinnitus - hyperacusis

Tarieven

 • Individuele therapie: € 100,00 per sessie van 1 uur
 • Relatietherapie: € 135,00  per 75 minuten

 

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen uit het aanvullend pakket.

 

AGB-code zorgverlener: 90-100666 AGB-code praktijk: 90-060275

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |