Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Bärbel | ECP-therapeut, Hypnotherapie

ECP-therapeut,-Hypnotherapie-Eindhoven
Hypnotherapie Eindhoven-Veldhoven
Rooswijck 2
5655 JN Eindhoven
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Eindhoven - Veldhoven

Ik ben Bärbel en geregistreerd ECP-therapeute voor de modaliteit hypno-psychotherapie. Mijn praktijk ligt in Eindhoven Gestel, tegen Veldhoven aan.

 

Hypnotherapie werkt met trance, maar trance op zich is geen therapie.

Trance is een vorm van aandachtige en gerichte concentratie ,een bewustzijnsvernauwing, die iedereen in zijn dagelijks leven heeft meegemaakt bijvoorbeeld als je zodanig opgaat in een boek dat je iemand niet hoort binnenkomen.

 

In de hypnotherapie wordt trance doelgericht ingezet om contact te maken met je onderbewuste. Het grote voordeel van werken met trance is dat je niet alleen praat óver je klacht, maar dat je gemakkelijker in contact komt met vroegere ervaringen, emoties en gedachten en zo inzicht krijgt in datgene, dat zich bij jou innerlijk op onbewust niveau afspeelt. Hierbij ontstaan vaak oplossingen en nieuwe mogelijkheden om zo je doel te verwezenlijken.

 

 

Trance als oud gevoel

Trance ontstaat ook wanneer je in een oud gevoel schiet en je niet meer in staat bent te beschikken over je vaardigheden en vermogens, die je normaalgesproken wel in je hebt.

Zo kun je een emotioneel probleem ook zien als een hypnotische toestand, een vernauwing van het bewustzijn, je bent niet in het hier en nu.

 

De meeste cliënten komen naar mijn praktijk met een emotioneel probleem. Je kunt daarom stellen dat de cliënt reeds in trance is. Het is daarom vaak niet nodig om doelbewust een trancetoestand bij de cliënt te creëren zoals dat binnen de klassieke hypnotherapie gebruikelijk is.

 

Als moderne hypnotherapeut ben ik erop gericht dat de cliënt zichzelf uit deze hypnotische toestand of de conditioneringen leert bevrijden. Ik helpt hem juist uit de trance te komen, hem te "onthypnotiseren".

 

Moderne hypnotherapie of  hypno-psychotherapie  gebruikt een breed scala aan technieken, zoals NLP, TA, regressie, imaginatie, focussen  e.a.,die zowel op bewuste als onbewuste processen een beroep doen. Hierbij staat een sfeer van wederzijdse samenwerking centraal. 


Hypno-psychotherapie werkt bij talloze lichamelijke en psychische klachten zoals o.a. 

spanningsklachten , angsten en fobieën, verwerken van trauma's en afleren van ongewenst gedrag, bijvoorbeeld  verslavingen, slapeloosheid, faalangst (bijvoorbeeld examenvrees); burnout , ondersteuning van genezingsprocessen en ook voor prestatieverbetering  bijvoorbeeld bij sport of op het werk.

 

  

Werkwijze

Aan het begin van een therapie- of coachingstraject hebben we een intakegesprek. In dit gesprek gaat het onder andere om de vragen: Wat is je klacht of het probleem? Waar loop je tegenaan? Wat wil je bereiken? Wat zijn je verwachtingen? 


Uitgangspunt voor een traject is altijd jouw hulpvraag, die bepaalt namelijk in grote mate wat jij met behulp van het therapeutische proces wilt bereiken. Dit eerste gesprek heeft ook als doel, elkaar te leren kennen en te ervaren of er een “klik” is. Na dit gesprek besluiten we of we samen een begeleidingstraject willen aangaan. 

 

 

Naast hypnotherapie  werk ik in mijn praktijk met  technieken en therapievormen zoals, EMDR, NLP, Transactionele analyse, regressie, Inner child, focussen en creatieve interventies die zowel op bewuste als onbewuste processen een beroep doen.

 

Daardoor kan ik voor ieder cliënt een behandeltraject op maat aanbieden. 

  

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de behandelmogelijkheden. Vergoedingen zijn mogelijk via de aanvullende verzekering. 

Bärbel

Opleidingen & registraties

  • NVPA
  • NVECP
  • NAP
  • NVNLP
  • RBCZ

Tarieven

  • Een individuele sessie van 60 min kost € 90,00.
  • Een sessie relatietherapie van 90 min kost €140,00.  

 

Vergoedingen zijn gedeeltelijk mogelijk, mits je aanvullend verzekering bent voor alternatieve zorg.

Openingstijden

Maandag Op afspraak van 8:30 - 14:00
Dinsdag Op afspraak van 8:30 - 14.00
Woensdag Op afspraak van 8:30 - 14:00
Donderdag Op afspraak van 8:30 - 14.00
Vrijdag Op afspraak van 8:30 - 14:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |