Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Loes | Integratieve Hypnotherapie, Psychotherapie en Counseling

Integratieve Hypnotherapie, Psychotherapie en Counseling - Laren - Loes
Hypnotherapie Laren - Eemnes
Ericaweg 46
1251 WN Laren
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Laren - Eemnes

Heb je last van stress, burn-out, slapeloosheid, fysieke klachten?
Misofonie/tinnitus?
Heb je iets ingrijpends meegemaakt?
Ben je een dierbaar iemand verloren?
Heb je last van innerlijke onrust?
Ben je altijd alert, sta je altijd “aan”?
Problemen op het werk, in je relaties?
Moe, prikkelbaar, kort lontje, snel emotioneel, overal pijn, slechte conditie, laag in je energie?

Als Integratief Hypnotherapeut begeleid ik mensen die in hun leven geconfronteerd worden met ingrijpende levensgebeurtenissen.


Integratieve psychotherapie

Als integratief hypnotherapeut zie ik mezelf als de ceremoniemeester van jouw persoonlijke begeleiding. Ik benader je vanuit je eigen veerkracht om zelf gebeurtenissen te verwerken en veranderingen aan te brengen in je eigen leven.

Ik weet als geen ander dat veel persoonlijke vraagstukken raakvlakken hebben met alle dimensies van ons welzijn en mens-zijn. En dat veel zaken op elkaar inwerken, elkaar versterken, en ook elkaar kunnen tegenwerken. Een integratieve aanpak betekent ondersteuning in al die dimensies.

Menselijk gedrag wordt gedomineerd door de rechter hersenhelft, verantwoordelijk voor de verwerking van emoties en lichaamssensaties. Verbale, rationele taal kan deze processen niet ten volle beschrijven: therapie is zoveel meer dan een "praatkuur"! Hypnotherapie is de manier om de muziek te kunnen verwerken die achter onze woorden klinkt.

Via hypnotherapie is het mogelijk om rust, ontspanning en verwerkingsprocessen te activeren in ons onbewuste autonome zenuwstelsel.
Van daaruit ontstaat er weer ruimte om jezelf te hervinden en met hernieuwde kracht en energie jouw weg vervolgen in deze complexe wereld.


Persoonlijk

Loes (1972) is gediplomeerd Integratief (Hypno)therapeut en is opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ze is alleenstaande moeder van drie kinderen. Loes werd geboren in Amsterdam, leerde lezen en schrijven in de Verenigde Staten van Amerika (English native speaker).

 

Na haar eindexamen gymnasium studeerde zij Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Vervolgens was Loes werkzaam als projectmanager bij een Amerikaans telecombedrijf en gedurende 10 jaar beleidsadviseur binnen het Erasmus MC te Rotterdam.

 

Als gevolg van een aantal ingrijpende gebeurtenissen in haar eigen leven besloot Loes in 2010 het roer om te gooien en haar ervaringsdeskundigheid te professionaliseren. Ze voert een praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie en Counseling voor volwassenen in Laren NH met als specialisatie trauma- en rouwbegeleiding.

 

Naast begeleiding van mensen die intense ervaringen en ingrijpende levensgebeurtenissen hebben meegemaakt, neemt ze binnen de beroepsvereniging “Vereniging van Integraal Therapeuten” (VIT) zitting in de “Commissie onderzoek kwaliteit opleidingen”, waarmee ze ook via deze weg actief bijdraagt aan de ontwikkeling en professionalisering van haar vakgebied in het psychosociale werkveld.

 

Ervaren zwemster (IJsselmeer-oversteek in 2017, Free a Girl Channel Challenge, Kanaaloversteek van Engeland naar Frankrijk in 2018, Henley-Swim Bridge to Bridge, 14 km in Engeland in 2019), begenadigd kok, meerdere “Outward Bound“ survival programma’s in de voorbije jaren.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Loes

Mededeling inzake corona-pandemie

Op dit moment volg ik de richtlijnen van de overheid, het RIVM en de Vereniging van Integraal Therapeuten nauwlettend op. De praktijk is vooralsnog geopend, mits iedereen zich houdt aan de maatregelen die op dit moment van kracht zijn (1,5 meter afstand, handen wassen, opletten bij hoesten en niezen).

Ik neem alle voorzorgsmaatregelen zeer serieus: na elk bezoek worden praktijk en sanitair schoongemaakt. Ik vraag iedereen om bij binnenkomst handen te wassen en bied handgel aan. 

Mocht je zelf verkouden zijn, hoesten, niezen, verhoging hebben of in contact zijn geweest met iemand met klachten (<14 dagen), dan verzoek ik je met klem om niet naar de praktijk te komen. De termijnen in de Algemene Voorwaarden voor het afzeggen van afspraken zijn op dit moment niet van toepassing.

Ik ontvang alleen clienten die voor hun bezoek een beveiligde online vragenlijst hebben ingevuld om te toetsen op de aanwezigheid van klachten.

Opleidingen & registraties

2014-2017: Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam: Integratieve Hypnotherapie

 

2010-2012: Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam: Counselor

 

1991-1989: Universiteit Maastricht: Gezondheidswetenschappen

 

1996: Universität Bielefeld (Duitsland): Gesundheitswissenschaften

 

1985-1991: Erasmiaans Gymnasium Rotterdam: Gymnasium ß

 

1979-1981: Houston, U.S.A: Lagere school (Native speaker engels)

 

Specialisaties

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie & Counseling. Gespecialiseerd in begeleiding van mensen die ingrijpende levensgebeurtenissen doormaken of hebben doorgemaakt. Trauma en rouwbegeleiding. Burn-out. Begeleiding bij misofonie/tinnitus.

In eerste instantie bied ik individuele therapeutische begeleiding. Het gaat dan om het persoonlijke verhaal en wat er bij iemand “in de binnenwereld” van gevoelens, gedachten, gedrag, emoties en in het lichaam gebeurt. In 80% van de gevallen gaat het om middellange begeleiding: 7-12 sessies. Alleen in uitzonderlijke en uiterst complexe gevallen duren trajecten langer.


De meest behandelde klachten met hypnotherapie in mijn praktijk:

  • Trauma
  • Rouw
  • Burn-out
  • Hyper-alertheid
  • Slaapproblematiek
  • Misofonie/tinnitus
  • Restless Legs

Tarieven

Het tarief voor een therapeutisch consult bedraagt € 90,- voor afspraken tussen 9-17 uur (per consult, dus geen uurtarief).

Op beperkte schaal is het ook mogelijk afspraken in te plannen in de vroege ochtend (7-9 uur) of avonduren (17-21 uur) voor een tarief van € 120,-.

Duur van een begeleidingssessie is ongeveer 90 minuten, tenzij anders overeengekomen. Uitloop is voor mijn rekening en verantwoordelijkheid.

Therapeutische begeleiding is vrijgesteld van BTW. Therapeutische begeleiding valt onder de complementaire zorg. Je kan de nota indienen bij je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Een deel wordt vergoed. Kijk bij je verzekeringsvoorwaarden van je zorgverzekeraar, aangezien de voorwaarden per verzekering kunnen verschillen. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

Openingstijden

Maandag 7-21 uur
Dinsdag 7-21 uur
Woensdag 7-17 uur
Donderdag 7-17 uur
Vrijdag 7-17 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |