Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Catharina van der Schoot | Psychotherapie, EMDR, PDS, Hypnotherapie

Psychotherapie,-EMDR,-PDS,-Hypnotherapie-Rijen
Houtelaar 12
5121 SE Rijen
therapeut-rijen@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Breda-Tilburg

Welkom! Ik ben Catharina van der Schoot (1955).

Mijn praktijk ligt in Rijen, centraal tussen Breda, Oosterhout en Tilburg.

 

Hypnotherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie, waarbij je nog onbewuste innerlijke mogelijkheden (hulpbronnen) optimaal benut om problemen en/of klachten in het dagelijks leven aan te pakken. Het is een therapievorm waarbij doelbewust gebruik wordt gemaakt van het trance-vermogen dat iedereen van nature in zich heeft.

 

Ook regressietherapie vallen binnen het terrein van de hypnotherapie.

Hypnotherapie is een zeer bruikbare vorm van psychotherapie wanneer je niet begrijpt waar je klacht/probleem in het dagelijks leven door veroorzaakt wordt, of wanneer je vermoedt dat de oorzaak van de klacht ligt in een in het verleden ervaren trauma.

 

 

Hypnotherapie bij angsten en ongewenste gewoonten

Ook voor angsten (bv. voor de tandarts, prikangst, podiumvrees, angst voor spinnen enz.) en het aanpakken van ongewenste gewoonten (bv roken) is hypnotherapie een vorm van therapie die zijn sporen heel ruim heeft verdiend. En wat te denken van een virtuele maagband bij overmatig eten dat u maar niet gereguleerd krijgt!

 

In mijn praktijk bied ik behalve hypnotherapie ook integratieve therapie, EMDR en partner-relatiegesprekken aan. Tevens kun je bij mij terecht voor psychologische begeleiding bij een chronische en/of levensbedreigende ziekte, zoals kanker.

 

Welke therapievorm voor jou de beste keuze is, wordt tijdens de intakeprocedure met je besproken. Wanneer je zelf voorkeur hebt voor een bepaalde therapievorm, dan kun je dat natuurlijk aangeven.

Hieronder tref je een lijst met veel voorkomende klachten waarmee je in mijn praktijk terecht kunt.

Staat jouw klacht er niet bij? Ook dan kun je natuurlijk contact opnemen. Elk therapietraject wordt speciaal voor jou op maat gemaakt: Ieder mens is uniek, dus ook jij en je klacht!

 

 

Wat beweegt mij?

  • De wens om met mensen in contact te zijn op een niveau waarin verandering kan plaatsvinden;
  • Met mensen meegaan in hun beleving van de wereld;
  • Mensen écht kunnen zien in hun behoeften.

 

Al zo lang als ik me kan herinneren, ben ik geinteresseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide en jarenlange studie naar menselijk gedrag.

Eerst de opleiding tot hypnotherapeut, vervolgens de opleiding tot psycho-oncologisch therapeut (o.a. Simontontherapie), integratief therapeut, leertherapeut integratieve psychotherapie, integratief opleider voor therapeuten en GZ-supervisor.

 

Ik lees veel vakliteratuur en natuurlijk volg ik ook geregeld bij- en nascholingen. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk aan huis. 

 

Ik was jarenlang opleider en leertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik heb gewerkt voor de Hartstichting: hulp aan ouders van stervende en overleden kinderen, en als redactielid van het voorlichtingsblad "Cordaad", bestemd voor ouders van hartpatientjes en voor beroepskrachten.

 

Vanuit mijn  beroep als therapeut en als ervaringsdeskundige heb ik meegewerkt aan de totstandkoming van een boek over palliatieve thuiszorg voor kinderen die gaan sterven: 'In het teken van leven' van Rob Bruntink.

 

Na de middelbare school heb ik schoolmuziek en piano gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg. In mijn beroep van musicus heb ik 30 jaar gewerkt.

Praktische info

Werktijden: ma t/m vr 9.00 - 18.00 Indien nodig kan er uitgeweken worden naar de avonden.
Tarieven: Volwassenen: €90 per sessie. Jongeren en studerenden €55 per sessie
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Hypnotherapie, Health counselling, Integratieve therapie, psycho-oncologische therapie
Beroepsvereniging: Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT, Vereniging van Integraal Therapeuten. Lidnummer beroepsvereniging VIT: 045.99.A. Registertherapeut, aangesloten bij de overkoepelende organisatie stichting RBCZ, Licentienr.: 103100R
Diversen: Aangesloten bij de SCAG in verband met de nieuwe Wkkgz (= wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) nummer 11378

Ligging


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |