Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Theia | Hypnotherapeut, Energetisch Therapeut

Hypnotherapeut, Energetisch Therapeut - Bussum - Theia
Hypnotherapie Bussum
Korte Godelindestraat 32
1402WT Bussum
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Bussum

Zoek jij hulp?

Heb jij alles al geprobeerd maar zit je desondanks nog vast aan je probleem? Dan help ik je graag verder. Vanuit mijn heldere inzichten en mijn ervaring ga ik hierbij te werk. Uiteraard in een heel persoonlijk, volledig op jou afgestemd traject.

Energetische Hypnotherapie

Ik ben Theia, ben zowel erkend Hypnotherapeut alsook erkend Energetische Therapeut (healer, reader, medium) en heb van beiden een unieke combinatievorm gemaakt, namelijk Energetische Hypnotherapie. Mocht je evenwel alleen Hypnotherapie of juist alleen Healing-Reading willen ontvangen dan kan dit uiteraard ook. Geef dit dan ook gerust aan in het begin van jouw traject of tijdens je gratis kennismakingsgesprek.

Hypnotherapie

Tijdens hypnotherapie werken we met een combinatie van vele behandelvormen. Ook met modernere werkvormen die je misschien niet direct als hypnotherapie zal herkennen. Bij alles werken we vanuit een ontspanning. Als deze diep is wordt die ook wel trance genoemd.  Doordat tijdens deze ontspanning het dagelijkse denken en de buitenwereld even wat meer “geparkeerd” worden maak je gemakkelijker contact met je gevoel, met je eigen binnenwereld. Ik begeleid je bij het oplossen van je belemmeringen die we hier tegenkomen en bij het vinden van je innerlijke antwoorden.


Bewustzijn en onderbewuste

Hypnotherapie is iets heel anders dan toneelhypnose.  Jouw hypnotherapiesessies bij mij ervaar je altijd bewust, want juist dat is belangrijk om datgene wat jouw onderbewustzijn je wil vertellen te kunnen integreren in je bewustzijn.  Je “bent er dus altijd bij” tijdens een sessie, alleen vanuit meer ontspanning -"trance"- waardoor je meer in verbinding komt met je gevoelslaag. Dat is bruikbaar om dingen in je diepere lagen van bewustzijn op te kunnen lossen. Zeker ook omdat wij voor circa 95% worden aangestuurd door ons onderbewuste. Ik maak zowel gebruik van de klassieke als de moderne hypnotherapie. Het laatste kan meer aanvoelen als een "gewoon gesprek" maar dat wordt dan wel degelijk zo gevoerd dat er dingen in je onderbewuste worden aangeraakt en getransformeerd.

Trance - Hypnose

We maken er in ons voorstellingsvermogen vaak iets heel spannend van maar trance - ofwel hypnose - is een heel natuurlijk, menselijk iets dat je dan ook zeker zal herkennen. Ofwel het voelt zelfs zo gewoon dat je je afvraagt: "Was ik wel in hypnose?" Op elk moment dat wij niet volledig aanwezig zijn in het hier-en-nu zijn we in een natuurlijke trance. Bijvoorbeeld als we in een herinnering zitten of in een vooruitblik of in een fantasie. Als we verdiept zijn in een boek, film of in muziek of wanneer we zomaar even dagdromen. Het kan ook voelen als een diepe ontspanning. Je even wat meer losmaken van je denken. Jouw bewustzijn is tijdens hypnose dan ook niet uitgeschakeld maar wel wat meer op de achtergrond. En je onderbewuste zal er altijd voor zorgen dat er tijdens de hypnose alleen datgene gebeurt wat voor jou goed en bruikbaar is. Je verliest dus geen controle maar je krijgt er juist wel een stukje positieve "controle" voor terug, namelijk het overzicht over je eigen diepere lagen van bewustzijn.

Energetische therapie

Deze sessies helpen je om inzichten, overzicht en verbetering te krijgen in je situatie. Dat kan zijn een lichamelijke klacht, een emotioneel probleem of een relationele hulpvraag. We werken aan het oplossen van je eventuele blokkades en stagnaties. Ik doe dit door middel van een combinatie van healing en reading. Ik reik je hierbij aan wat ik (via mijn helderziendheid en helderhorendheid) waarneem en daar gaan we dan samen verder naar kijken via een therapeutisch/coachingsgesprek.

Wat is jouw hulpvraag en hoe kunnen wij samenwerken in jouw proces?

Mijn specialiteit ligt op het gebied van veranderingen en groeiprocessen en zingeving. Bijvoorbeeld op het gebied van werk, relaties, gezin, wonen, gezondheid, verlies, levensfasen. Ook behandel ik lichamelijk onverklaarbare en onbegrepen klachten (SOLK). En leer jou zelfhealing. Ik heb o.a. affiniteit en ervaring met clienten uit verschillende culturele achtergronden en met clienten met ADHD, ASS / autisme spectrum en met HSP / hooggevoeligheid.

Graag werk ik met clienten die al even op weg zijn in hun persoonlijke reis en die gemotiveerd zijn om deze verder aan te gaan. Of met mensen die gemotiveerd zijn om dit proces in zichzelf te ontdekken. Ik vraag van jou dan ook regelmatig een actieve deelname – betrokkenheid ten aanzien van je eigen therapieproces, waarbij je natuurlijk de benodigde aanreikingen van mij krijgt. Mijn ervaring is dat deze manier van samenwerken tussen therapeut en client van grote meerwaarde is voor de uitkomst van jouw therapiereis. Ik kan het niet alleen doen maar heb jou daarbij nodig. En daarbij mag je prima je angsten en twijfels meebrengen. Overigens werk ik altijd vanuit respect voor jouw grenzen, omdat juist het leren voelen en aangeven van je eigen grenzen en wensen heel belangrijk is.

Online therapie

Sinds 2 jaar werk ik veel via online consulten en ik heb me hierin verder gespecialiseerd. Vrijwel al mijn clienten ervaren de online sessies als heel persoonlijk en prettig. De enige vereiste is dat je een plek hebt waar je rustig en comfortabel kunt zitten. Uiteraard kun je ook in de praktijk komen ofwel een blended traject aangaan. Ik werk via clickdoc, dit is een beeldbelprogramma dat speciaal voor de zorgsector ontwikkeld is. Je hoeft hiervoor niets te installeren, alleen een persoonlijke link die je van mij ontvangt aan te klikken.

Opleidingen & registraties

PSBK incl MBK (psychosociale basiskennis en medische basiskennis, post-HBO)
Opleider: NVTH (Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Hypnotherapie)

Vierjarige beroepsopleiding integratieve Hypno-Psychotherapie, Post-HBO.
Opleider: NVTH (Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Hypnotherapie)
Vier-en-half jarige beroepsopleiding Energetische Therapie
Opleider: Mens en Intuïtie te Amersfoort-Eindhoven 2009-2013. (NRTO keurmerk)

Zeven jarig traject van Meditatietrainingen
Opleider: Innertechnology 

Diverse specificaties
O.a. opleiding Familie- en Systemische Tafelopstellingen, EMDR I-II-III, Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis, Psychopathologie, Ontwikkelingspsychologie, Farmacologie, NLP, TA, RET, Sociaal panorama (NLP), Lichaamsgericht werken bij trauma, Suïcidepreventie, Vlaggensysteem bij huiselijk en seksueel geweld, Relatietherapie, SOLK (behandeling van lichamelijke klachten), Overdacht op de werkvloer, ACT (acceptance commitment therapy) combi creatieve therapievormen.

Specialisaties

Ik ben de afgelopen jaren gespecialiseerd in het (ook) geven van online therapiesessies. Verder heb ik veel affiniteit en ervaring met mensen vanuit diverse culturele achtergonden. Zowel in mijn praktijk alsook in het lesgeven aan migranten (expats, vluchtelingen en statushouders). 

Mijn specialiteit ligt verder op het gebied van veranderingen en groeiprocessen, inzichtgeving en zingeving en zonodig de verwerking van je verleden. Hulpvragen hierbij kunnen bijvoorbeeld liggen op het gebied van onverwerkt verleden, relaties, familie en gezin, werk, wonen, gezondheid, verlies, levensfasen. 

Ik werk met jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

De meest behandelde klachten met hypnotherapie in mijn praktijk:

1 Jij en je situatie - positieve veranderingen maken
2 Jij en de ander - helen van relaties nu en uit je verleden
3 Jij en prikkels - 
anders (leren) omgaan met gevoeligheid
4 Jij en lichamelijke klachten - fysieke (chronische) klachten verlichten
5 Jij en zingeving en verdieping - spiritualiteit, inzicht, groei, sparringpartner

1
Jij en je situatie:

positieve veranderingen maken

Op bepaalde momenten of in bepaalde periodes in je leven loop je aan tegen vragen die je jezelf stelt en waarop je zelf niet altijd een antwoord hebt. Vaak gebeurt dit in periodes waarin (van buitenaf) veranderingen in je levensomstandigheden plaatsvinden ofwel in periodes waarin je (van binnenuit) aan verandering toe bent. Je kunt dan zoekende zijn in:

 • Het waarom van wat er gebeurt: begrijpen, inzicht, zingeving
 • Het omgaan met wat er gebeurt: verwerken, nieuwe blik
 • Het laten ontstaan van gewenste veranderingen: behoeftes, hart, groei

Kortom:

 • Wie ben ik (écht – diep van binnen)
 • Wat vind ik belangrijk
 • Hoe wil ik omgaan met mijzelf, mijn omgeving, mijn omstandigheden
 • Waarmee creëer ik een nieuwe situatie, kan ik weer verder, vooruitkijken.


Ik kijk hierin vanuit mijn helderheid en ervaring graag met je mee.

Een paar voorbeelden op trefwoord: burnout, scheiding, ontslag, nieuwe relatie, gewijzigde gezinssamenstelling, overlijden, verandering in lichamelijke situatie (zie ook onder pijnklachten), nieuwe school/baan, verhuizing/migratie, veranderende culturele omstandigheden.2

2
Jij en de ander:

helen van relaties nu en uit je verleden

Soms loop je vast richting je omgeving. Ik kijk samen met jou (of samen met jullie) wat er wat er dan gebeurt en hoe dit te veranderen is. Dat kan in je gedrag zijn of in je denken of gevoel over de situatie of misschien wel in de eerste plaats in hoe jij over jezelf denkt en voelt. Misschien ben jij diep van binnen bang voor afwijzing of juist bang dat iemand te dichtbij je komt. Of heb je moeite met grenzen in jezelf te voelen of om ze aan te geven. Ben je bang om fouten te maken of te falen. Of raakt het contact tussen jou en de ander oude pijn van vroeger aan. Hier gaan we samen aan werken. 

Een paar voorbeelden op trefwoord: relatieproblemen, echtscheiding, opvoeding, bindingsangst, verlatingsangst, faalangst, sociale angst, grenzen aangeven, zelfbeeld, eigenwaarde, onzekerheid, werkomgeving,  verliesverwerking, rouw.

3
Jij en prikkels:

anders (leren) omgaan met gevoeligheid

In ons leven komen er voortdurend indrukken, prikkels op ons af. Bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten waar veel mensen samenkomen. Doordat je in een drukke stad woont. Wanneer de werkdruk in je baan hoog is of omdat je het druk hebt op school. Omdat je omgeving door omstandigheden meer dan gemiddeld van je vraagt.

Voor iedereen kan dit bij momenten even teveel worden maar voor een aantal mensen voelt het leven als een voortdurende overdaad aan beelden, geluiden, geuren en gevoelens. Bijvoorbeeld wanneer je hooggevoelig bent, autisme hebt of ADHD.

Wanneer de hoeveelheid prikkels zo’n grote invloed op je heeft dat je daar dagelijks last van hebt, dan kunnen we samen kijken wat hieraan te doen is. Misschien ben je veel naar buiten toe gericht en helpt het wanneer je meer bij jezelf leert te blijven. Of misschien helpt het wanneer je je grenzen eerder aan kunt voelen en dan aan durft te geven. Om het aantal prikkels te verminderen of om meer balans tussen inspanning en ontspanning in je leven aan te leren brengen. Samen gaan we samen naar bruikbare handvatten zoeken.

Een paar voorbeelden op trefwoord: ADHD, ADD, Autisme, Hooggevoeligheid, HSP, Hoogsensitiviteit.

4
Jij en je lichaam:
Fysieke (chronische) 
klachten verlichten

Soms heeft een lichamelijke klacht meer invloed op je leven dan je zou willen. Dit kan zijn in de vorm van chronische pijn, het kwijtraken van je gezondheid en daarmee je oude leefwijze, de angst die je hebt over een fysieke klacht, je lichaamsbeleving, je gezondheidsbeleving.

Ik help je door samen met jou te kijken naar hoe we de klacht kunnen verminderen door te zorgen voor meer lichamelijke en geestelijke ontspanning (dus minder verkramping en angst), waar nodig rouwverwerking, door inzichtgeving op vragen als: waarom en waarom ik en door op zoek te gaan naar meer innerlijke vreugde en kwaliteit van leven.

Ik behandel chronische pijnklachten, ook wanneer deze een onbegrepen oorzaak hebben (“SOLK”). Maar ook met andere lichamelijke klachten kun je bij mij terecht.

Een paar voorbeelden op trefwoord: chronische pijn, SOLK (onverklaarbare lichamelijke klachten), spanningsklachten, stress, slaapproblemen, verslavingen.

5
Jij en zingeving en verdieping:
Spiritualiteit, inzicht, groei, sparringpartner
Zit je best lekker in je vel of loop je niet tegen al te grote problemen aan? Kun je over het algemeen wel zelf vooruit maar zoek je verdieping of iemand die even met je meekijkt? Iemand om even mee te sparren? Ook dan kun je bij mij terecht voor een healing, reading en/of coachingsinzichtssessie.

 

Tarieven

Mijn sessies worden veelal gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Dit varieert maatschappij en jouw gekozen pakket, dus het beste kun je dit even specifiek voor jouw situatie navragen bij jouw verzekering.

Tarieven losse therapiesessies:

 • Online intake en vervolg sessies: 99 euro (60 minuten)
 • Online sessies jeugd en jongeren sessies: 75 euro (45 minuten, fulltime schoolgaand/studerend, tot 25 jaar)
 • Praktijk sessies:  125 euro
 • Online sessies buiten kantoortijden: 125 euro (beperkt beschikbaar)
 • Online sessies relatie therapie: 125 euro (60 minuten, totaalbedrag voor 2 personen)
 • Praktijksessies relatie therapie: 150 euro (60 minuten, totaalbedrag voor 2 personen)
 • Individuele sessies komen niet in aanmerking voor BTW


Tarieven behandelpakketten:

 • Pakketten volgen
 • Individuele sessies komen niet in aanmerking voor BTW

Openingstijden

Maandag 10-15 uur
Dinsdag 10-15 uur
Woensdag 10-15 uur
Donderdag 10-15 uur
Vrijdag Optioneel
Zaterdag Gesloten, wel bereikbaar via whatsapp
Zondag Gesloten, wel bereikbaar via whatsapp

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login