Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Ellen de Jong | Hypnotherapeut en Inner Child therapeut

Hypnotherapeut-en-Inner-Child-therapeut-Den Haag
Bentinckstraat 23
2582 SR Den Haag
ellen-dejong@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Den Haag

Mijn naam is Ellen de Jong, en ik werk sinds 1997 in mijn praktijk. Hypnotherapie is een therapeutische manier van werken waarmee je dieper in contact kunt komen met meer onbewuste beelden, innerlijke ervaringen, emoties en herinneringen die je ofwel in de weg kunnen zitten ofwel juist heel helpend kunnen zijn om problemen op te lossen.
 
Het werken met trance staat in Hypnotherapie centraal. Het natuurlijk vermogen om (meestal) onbewust in trance te gaan kan in therapie op een bewuste, gezonde en veilige manier als middel gebruikt worden om in contact te gaan komen met je innerlijk weten.
 
Door in trance met je aandacht naar binnen te gaan, kan het eenvoudiger worden om de achterliggende ervaringen te onderzoeken die aan een probleem ten grondslag kunnen liggen, of juist behulpzame inzichten en kwaliteiten in jezelf te activeren zodat je nieuwe oplossingen kunt vinden.In trance kun je in je binnenwereld onderzoeken hoe je je probleem kunt aanpakken of hoe je oude vaak nog belastende gevoelens en overtuigingen uit je kindertijd kunt verwerken. 

 

We kennen allemaal wel alledaagse situaties die met trance te maken hebben. Zonder dat je het merkt, raak je bijvoorbeeld zó geboeid door een verhaal of een film dat je bijv. geluiden uit je omgeving niet meer zo hoort. En dan ben je licht in trance. Trance wordt nl. gekenmerkt door een beperking of fixatie van je aandacht. Je kunt ook denken aan ´tunnelvisie´.

 

Hypnotherapie, Inner Child therapy, Regressietherapie

In mijn praktijk verbind ik Hypnotherapie vaak met Inner Child therapie en Regressietherapie. Die therapievorm gaat uit van een manier van begeleiden waarbij ik respectvol en veilig werk met de kwetsbare (traumatische) herinneringen uit je kindertijd.

Als je ervaringen en emoties van vroeger als het ware herbeleeft, ben je vaak niet in het hier-en-nu, maar deels in een andere tijd, in een bewustzijnsstaat van lang geleden. Dat noem ik ook een trance. Een trance waar je vaak lastig uit kunt komen. Met mijn manier van werken begeleid ik je om uit deze trance te stappen en je Innerlijk Kind te helen. Verwerken van oud zeer biedt nieuwe vrijheid en de mogelijkheid tot het maken van keuzes. 

Bij deze integratieve manier van werken gaat het, anders dan je zou verwachten, er niet zozeer om dat ik de cliënt in trance breng, maar haar of hem uit de trance van het probleem haal!

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.


Ellen

 

Online therapie

Vanwege mogelijk besmettingsgevaar door corona kun je een therapiesessie bij me doen via Clickdoc. Via Clickdoc zijn therapeut en cliënt zijn voor elkaar zichtbaar en hoorbaar, zoals bij Skype of Facetime, maar dan via een veilig platform. Dit kan zowel via een desktopcomputer of laptop als ook per smartphone of tablet. Bezoek aan mijn praktijk heeft wel mijn voorkeur. Mededeling inzake corona-pandemie

Mocht je, als we een afspraak hebben, klachten hebben zoals verkouden, hoesten, koorts etc., neem dan tevoren contact op om te bespreken wat wijsheid is.

Opleidingen & registraties

Ik heb tussen 1993 en 1997 de opleidingen Hypnotherapie en NLP bij BGL & partners gevolgd. In 2000-2002 heb ik de opleiding Inner Child Integration Therapy gevolgd bij Trisha Caetano, een Amerikaans psychologe en therapeute. Deze 3 opleidingen zijn de basis voor mijn werk als therapeut.

In 2002 heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie behaald, en in 2016 het diploma Psychosociale Basiskennis.

 

Je blijven ontwikkelen en verdiepen in actuele therapeutische ontwikkelingen vind ik belangrijk. Ik heb me bijv. verder bekwaamd in Ericksoniaanse Hypnotherapie. Milton Erickson is een van de belangrijkste hypnotherapeuten van de 20e eeuw.

In mijn werk gebruik ik ook meer verbeeldende methodieken zoals het werken met tekeningen en dromen. En ik werk, wanneer dat passend is, met methodes zoals Familieopstellingen en Sociaal Panorama.

Ik heb verder ook Enneagram workshops gevolgd bij de Amerikaanse trainers Russ Hudson en Sandra Maitri. Hun ontwikkelingsgerichte benadering spreekt me erg aan.

 

Ik heb jarenlang aan de therapeutische opleidingen van BGL & partners lesgegeven (CRKBO geregistreerd), ben nog steeds als supervisor en leertherapeut aan de opleidingen verbonden.

 

Ik ben lid van de NVPA en NVECP, aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ. Verzekeraars vergoeden over het algemeen mijn werk vanuit de aanvullende polis.

Mijn AGB-codes vallen binnen de categorie Genezers, overigen, en de categorie Psychosociaal Zorgverlener. 
Ik beschik over een SCAG registratie, en val onder de tuchtrechtspraak van de TCZ.

KvK nummer: 27370838

 

Tarieven

Je kunt een afspraak met me maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarin onderzoeken we samen of mijn persoon en mijn werkwijze je aanspreken, en kan ik je vragen beantwoorden. Dit gesprek is maximaal 60 minuten.
 

Beeldbellen - sessie van 60 minuten - € 75

 

Consult in de praktijk - sessie van 75-90 minuten - € 100

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.30 - 18.00 uur
Donderdag 9.30 - 18.00 uur
Vrijdag 9.30 - 18.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |