Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Maaike | Bewustzijns- Coach, Counselor, Integratief Therapeut & Hypno-Therapeut

Bewustzijns--Coach,-Counselor,-Integratief-Therapeut-&-Hypno-Therapeut-Spaarndam
Therapie Spaarndam
Ringweg 97
2064 KJ Spaarndam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Spaarndam

Mijn praktijk is voor degene die angst, paniek, een lage eigenwaarde, stress, vermoeidheid, trauma(s) ervaart. 

Voor degene die de mensen om zich heen belangrijker vindt dan zichzelf en dit anders zou willen, die onrust ervaart maar niet goed weet waarom en die niet lekker in zijn vel zit maar niet kan duiden wat dit maakt! Ik kijk graag met jou samen wat werkt voor jou. 

Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat de oplossing voor elke uitdaging altijd in jezelf te vinden is! Wees van harte welkom!


Praktisch en betrokken

Hoi, ik ben Maaike geboren op 31 maart 1984, moeder van 2 dochters en getrouwd met Patrick.
Mijn praktijk is er voor jou om in gesprek met mij op zoek te gaan naar wat werkt en past bij jou. 

Als (hypno)therapeut werk ik samen met jou aan bewustwording. Je leert bij mij eerst verbinding met jezelf te maken, waardoor het denken, doen en voelen weer samenkomen. Je wordt hierdoor bewuster van jezelf en dat is nodig om de door jou gestelde doelen te behalen. 

Ik werk in verbinding met jou, praktisch, spiegelend en betrokken. Vanuit kennis, ervaring en vertrouwen, vanuit mijn hart, intuïtief, op maat, kortdurend waar mogelijk en lang waar nodig.

Jou het gevoel geven dat je er mag zijn, gezien wordt, niet alleen bent en dat je zelf alle tools heb om te zijn wie je bent. Dat is wat ik te bieden heb in mijn werk. Door dit met een open mind en nieuwsgierigheid te doen help ik je met inzicht te krijgen in je denken en handelen en de mate van invloed die je hier op hebt. 


Hypnotherapie

Samen opzoek naar dat wat je belemmerd, dwars zit, pijn of verdriet doet maar vooral wat je in huis hebt om hiermee aan de slag te gaan is wat ik doe als bewustzijns- /hypnotherapeut. Door hier samen uiting en woorden te geven.

In de samenwerking met jou vind ik het belangrijk dat er sprake is van een fijne en vertrouwelijke sfeer. Tijdens het intakegesprek zal er ervaren kunnen worden of er sprake is van een werkbare klik tussen ons. Deze is absoluut nodig om een goede samenwerking aan te kunnen gaan. 

Ik volg intervisie, supervisie, (bij)scholing om kwaliteitsvolle therapie te kunnen blijven garanderen!

Spreekt mijn manier van werken jou aan, neem dan contact met mij op! Je bent van harte welkom!

Lieve groet, Maaike 

Opleidingen & registraties

Al jong wist ik dat ik wilde werken met mensen, mensen helpen, naar ze luisteren en ruimte geven aan emoties. Want voelen is helen.

Na jaren van zelfonderzoek, zelfzorg en opleidingen is het voor mij bevestigd dat ik mijn levenservaring, kennis, natuurlijke gave en dat wat ik geleerd heb binnen de opleidingen wil inzetten om anderen op weg te helpen in hun proces. 

De volgende opleidingen heb ik daarvoor gevolgd:

Nova College Haarlem "Sociaal Pedagogisch Werker BOL4" 2002 - 2005
InHolland Haarlem "Sociaal Pedagogisch Hulpverlener" 2009 - 2012
BGL & Partners "Counseling met verbeeldingskracht" / "Brede coach en counseling opleiding"  2015 - 2016
BGL & Partners "Integratieve Psychotherapie" 2016 - 2018
ACT Guide - Basis opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) 2022

Sinds 14 september 2016 ben ik lid van beroepsvereniging ABvC voor Counseling. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ.

AGB code 90102734
S.C.A.G. 14675
RBCZ 180305R
ABvC 118185

Specialisaties

Werken met trance-/hypnotherapie klinkt vaak nog zweverig of spannend voor mensen. Ik snap dat want die associatie had ik ook. Ons hele leven maken we van alles mee. Alles wat we doen, beleven en ervaren wordt opgeslagen in ons brein. Sommige herinneringen blijven ons bij, andere zitten opgeslagen in ons onderbewustzijn, waar we niet zomaar bij kunnen. Met behulp van trance-/hypnotherapie kom je in je onderbewustzijn. Zie het als een archiefkast, een geschiedenis- of fotoboek waar je met behulp van een professional nog eens doorheen kan bladeren om zo jezelf beter te leren begrijpen. Te onderzoeken wat je nodig hebt om je fijn, krachtig en zelfverzekerd te kunnen voelen. Als bewustzijnstherapeut werk ik graag met trance omdat het voor bewustzijn zorgt en daarnaast ontspanning en rust geeft aan hoofd en lijf. 

Waar ik vooral mee werk in mijn praktijk zijn mensen die last hebben van gebeurtenissen uit het verleden die vandaag de dag nog sterk voelbaar  en bepalend zijn voor het handelen, voelen en denken. Mensen die last hebben van  overgevoeligheid voor geluiden en/of prikkels. Oftewel mensen die intenser, gedetailleerder en subtieler waarnemen. 

Aanbod:
Hypno-/ trancewerk is een zeer effectieve manier om tot een volledige ontspanning te komen. Daarnaast zorgt het voor een intense focus op dat wat aandacht nodig heeft of vraagt. Is jouw hoofd degene die alles bepaald? Pieker en maal je veel? Dan biedt deze manier van werken uitkomst. Wees nieuwsgierig naar wat een hypno sessie je kan brengen! 

Lichaams- / chronische pijnen behandeling
COnstante pijn en angst voor pijn is vaak bepalend voor hoe iemand in het leven staat. Hypnotherapie en zelfhypnose kunnen een helpende hand bieden bij pijnbestrijding. Vooral de combinatie met ontspanningstechnieken kan hypnotherapie effectiefde pijn verminderen en bijwerkingen tegengaan. 

Voice Dialoque & Innerlijk kind
Even terug in de tijd, terug naar je jeugd of kind zijn. Soms hebben bepaalde gebeurtenissen uit het verleden invloed op wat je nu denkt, voelt, doet of laat... Heb jij bijv. een stemmetje in je hoofd die afkeurend of perfectionistisch is? Eentje die je afwijst, zegt dat je niet goed genoeg bent? Bij deze therapie leer je deze 'delen' van jezelf in te sluiten en ze functioneel in te zetten. 

Herken jij je in bovenstaande en zou jij  samen met mij willen onderzoeken wat nodig is om tot de kern te komen  en hoe je weer regie op je eigen leven kan gaan krijgen dan ben je van harte welkom! 

De frequentie en de duur van de begeleiding is in onderling overleg. Gezien iedereen uniek is, is elk traject op maat. Gemiddeld is de duur van een traject tussen de 7 en de 27 sessies.

De meest behandelde klachten met hypnotherapie in mijn praktijk:

Dit zijn de meest behandelde klachten bij mij in mijn praktijk:

  • Mensen die geen regie hebben over hun handelen, voelen of denken.

  • Mensen die heftig reageren op situaties en niet snappen waarom.

  • Mensen die hun rol niet kunnen overstijgen en blijven hangen in bepaald gedrag. 

  • Mensen die zeer kritisch zijn op zichzelf en hier last van hebben.

  • Mensen die last hebben van traumatische ervaringen uit het verleden.

  • Mensen met een laag zelfbeeld door bijv. een pestverleden.

Tarieven

Intake tarief (60 min) 70,-
Particulier tarief (60 min) 85,-
Zakelijk tarief ( 60 min) "Vraag een offerte aan"

Door mijn lidmaatschap bij de beroepsvereniging ABvC voor Counseling en aangesloten te zijn bij de RBCZ heeft dat als voordeel dat Counseling of behandeling overige therapie vanuit de aanvullende verzekering (deels) wordt vergoed door een groot aantal verzekeringsmaatschappijen. Vraag dit na bij je verzekeraar of ga naar www.zorgwijzer.nl.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 21:00 uur
Dinsdag 09:00 - 21:00 uur
Woensdag 09:00 - 21:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 14:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |