Hypnotherapeuten.org
Netwerk van hypnotherapeuten
Hypnotherapeuten

Veerle | Psycholoog NIP, Hypnotherapie

Psycholoog-NIP,-Hypnotherapie-Alkmaar
Psycholoog Alkmaar
Jan Ligthartstraat 1 Kamer 3.14
1817 MR Alkmaar

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Alkmaar


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

“The quieter you become, the more you can hear.”  - Ram Dass -

Slapend veranderen? Dat klinkt als een droom! Welkom in de hypnotherapie ;-)

Problemen en klachten op psychisch of mentaal gebied worden veelal veroorzaakt door beperkingen in de manier waarop we denken, omgaan met onze gevoelens of andere eigenschappen van ons bewustzijn. 

Hypnotherapie schept de ruimte alles wat we in ons hebben aan te wenden voor het bereiken van ons doel. Net zoals we doen als we 'er een nachtje over slapen', maar dan doelgericht.

 

Hypnose en trance

Hypnose is een bewustzijnstoestand, net zoals wakker zijn en slapen bewustzijnstoestanden zijn. Bij meditatie ontspan je door de aandacht naar binnen te richten en  het lichaam te verstillen zodat je in een ‘trance’ raakt.

 

Met hypnose bereik je een nog diepere vorm van trance en ontspanning. Vergelijkbaar met dagdromen, waarbij je routinematige handelingen kan blijven uitvoeren (zoals afwassen/gras maaien/over een lange bekende weg rijden) en je wakker bent, maar de creativiteit en verbeeldingskracht vrij de ruimte hebben.

 

Dit is ook de toestand waarin mensen dikwijls problemen oplossen, ideeën krijgen  of nieuwe richtingen zien. Op dezelfde manier werkt een sessie met hypnose. 

 

In een toestand van trance heeft het onderbewuste, daar waar onze problemen vaak hun oorsprong hebben en het zelfhelend vermogen zit, vrij ruimte en ben je zeer ontvankelijk voor suggestie. Van deze principes maakt Hypnotherapie gebruik. 

 

 

Klassieke hypnotherapie

Klassieke Hypnotherapie is een zogenaamde 'passieve interventie'. Naar aanleiding van hetgeen we in een voorgesprek besproken hebben omtrent je probleem en je wensen begeleid ik je met verhalende woorden naar een diepe ontspanning.

 

De verhalen stimuleren je beeldend vermogen en zo kan je direct verandering bewerkstelligen in het gedeelte van je hersenen waar we ons niet zo bewust van zijn.

 

Als cliënt neem je een ontspannen houding aan en luister je naar deze beeldende verhalen. Je zult wellicht al in de week na een sessie merken dat er iets veranderd is, dat je je anders gedraagt, anders voelt of anders denkt, zonder dat je daar bewust strijd voor hebt moeten leveren die je in eerdere pogingen om te veranderen mogelijk wel hebt geleverd. 

 

Hypnotherapie is een toegankelijke, doeltreffende en blijvend effectieve manier om verandering te bewerkstelligen.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Veerle

Tarieven

  • €90,- per sessie

 

 

Vergoeding

De kosten voor de behandeling betaal je in principe ter plekke per PIN. Je ontvangt een factuur die je desgewenst kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en je pakket kun je (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor de sessies.

 

Vergoeding vindt alleen plaats vanuit een aanvullende verzekering. Je hebt geen verwijsbrief nodig en het eigen risico is niet van toepassing. Op dit moment vergoedt Achmea (als grootste zorgverzkering) de sessies niet. Een aantal kleinere verzekeringen vergoeden de sessie ook niet.

 

Wil jij exact weten of je vergoeding krijgt voor de sessies, dan neem je contact op met je zorgverzekeraar en vraag je naar vergoeding van Alternatieve geneeswijzen, Psychosociale therapie met vermelding van mijn naam.

Ligging


© Hypnotherapeuten.org - Hypnotherapie en pds-therapie in NL
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |